top of page

Recerca

Una de les finalitats de Daktari és la recerca en l'àmbit de la veterinària i de l'agronomia.

Dins de cada estada es procedeix a recollir mostres hemàtiques i fecals de totes les espècies i en diferentes localitzacions i èpoques de l'any. En aquest moment es disposa d'una àmplia seroteca a diposició de tots aquells investigadors interessats en alguna malaltia en concret. Així mateix, dins del projecte parasitològic s'han recollit ectoparàsits de totes les espècies domèstiques.

 

L'objectiu de la recerca veterinària es conèixer la prevaleça dels diferents procesos infecciosos i parasitaris presents a la zona per poder implementar mesures profilàctiques així com per poder establir recomanacions de maneig a fí i efecte de reduir-les i/o erradicar-les.

Moltes d'aqueste malalties son compartides amb els humans (zoonosis) o amb la fauna salvatge (ràbia, brom,...).

Els resultats obtinguts son compartits amb les autoritats sanitàries ugandeses, tant veterinàries com de salut humana, per a que puguin desenvolupar els seus plans estratègics concrets per a cada cada zona i/o espècie.

 

Malalties investigades

 1. Ramaderia

  1. Vacum

   1. Malalties víriques: Febre aftosa, Febre de la Vall del Rift, Llengua blava, Pestivirosi.

   2. Malalties bacterianes: Brucel·losi, Tuberculosi bovina.

   3. Malalties parasitàries: Anaplasmosi, Babesisosi, Cowdriosi, Cryptosporidiasi, Febre de la costa est, Giardiasi, Helmintiasis, Neosporosi, Toxoplasmosi, Trypanosomiasi.

  2. Cabrum

   1. Mlalties víriques: Febre aftosa, Pesta dels petits remugants, Pestivirosi.

   2. Malalties bacterianes: Brucel·losi, Tuberculosi.

   3. Malalties parasitàries: Helmintiasis.

  3. Oví

   1. Malties víriques: Febre aftosa, Pesta dels petits remugants, Pestivirosi.

   2. Malalties bacterianes: Brucel·losi.

   3. Malalties parasitàries: Helmintiasis.

  4. Cànids

   1. Malalties víriques: Brom, Coronoavirosi, Hepatitis canina, Parvovirosi, Ràbia.

   2. Malalties parasitàries: Helmintiasis. Ectoparsitosi.

   3. Malalties protozooàries: Babesiosi, Cryptosporidiasi, Ehrlichiosi, Leishmaniosi, Neosporosi, Toxoplasmosi, Trypanosomiasi.

 

Dins de l'àmbit de la recerca Daktari col·labora amb mitjans humans, econòmics i de logística amb el Servei d'Ecopatologia de la Fauna Salvatge (SEFaS) de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el Royal Veterinary College of London, amb el Departament de Fauna de la Facultat de Veterinària de la Universitat de Makerere, amb el Ministry of Agriculture, Animal Industries and Fisheries of Uganda, la Uganda Wildlife Authority i amb el Mountain Gorilla Veterinary Project (USA).

 

 

 

 

 

logo Daktari.jpg
bottom of page