top of page

Embassament

Tots estem d'acord en que l'aigua és un bè bàsic i imprescindible per a qualsevol èsser viu. Tot i així encara són moltes les zones del món on l'accés a l'aigua és complicat o inexistent.

 

La manca d'aigua no només provoca problemes greus de salut en persones. Els animals tant domèstics com salvatges també necessiten un lloc on abeurar-se.

 

La construcció i rehabilitació de pous d'aigua serveix per evitar que els ramaders hagin de dur els seus animals a beure dins de les zones protegides (la qual cosa afavoreix la transmissió de malalties entre fauna i bestiar). Però els pous tenen l'inconvenient de situar-se en pobles concrets i que per tant només se'n beneficïin la comunitat més pròxima.

 

Ara volem fer un pas endavant i construir un embassament al País Basongora. Aquest, seria construït per ma d'obra ugandesa (la qual cosa donaria treball a les persones de la zona), s'ompliria amb aigua de pluja (a Uganda hi ha dues estacions, la seca i la plujosa), del seu manteniment se n'ocuparien els membres de la mateixa comunitat Basongora, així com de vetllar per a que tothom en fes un us correcte.

 

Tot plegat permetria abeurar més de 20.000 caps de bestiar i a més seria una font d'aigua per als ramaders i les seves famílies.

logo Daktari.jpg
bottom of page