top of page

Educació i sensibilització

Un dels grans reptes que hem tingut per a dur a terme la nostra tasca amb efectivitat ha estat la mobilització i sensibilització de la població local. Fins ara hem limitat les nostres activitats divulgatives a tertúlies mitjançant els mitjans de comunicació locals com la ràdio, en el boca-orella i en el que bonament es pot fer en el moment de prestar els serveis.

 

Però ens adonem que la gent segueix confonent la ràbia amb l’epilèpsia, o amb la bruixeria; segueixen confonent els símptomes de la malària amb la brucel·losi; no bullen la llet o no es renten les mans després d’anar a la latrina o de manipular els gossos.

Els resultats purament veterinaris com és desparasitar el bestiar o vacunar els gossos són, fins a cert punt, fàcils d’assolir si es disposa dels fons necessaris. Però altres mesures, tant o més importants com la higiene alimentària necessiten d’aquesta sensibilització i educació.

 

Després de 4 anys sobre el terreny veiem que cal explicar més acuradament el perquè de les actuacions, la necessitat de pràctiques ramaderes sostenibles, les desparasitacions rutinàries emprant el producte adequat a la dosis i la freqüència adequades.

La no presència sobre el terreny de forma permanent d’un tècnic fa que haguem de dipositar tota la nostra confiança en els agents locals i és per aquest motiu que, per tal d’educar la població en aquestes praxis, hem pensat en una sèrie d’activitats:

Centres escolars

Ramaders

logo Daktari.jpg
bottom of page