top of page

Celsus Sente

 

Professor al Departament de “Fauna i recursos aquàtics” del College of Veterinary Medicine Animal and Biosecurity (CoVAB) de la Universitat de Makerere (Uganda).

 

Col·labora en temes de recerca per Daktari.

 

Té especial interés en les dinàmiques de població de les preses (diversitat i composició de les preses així com les interaccions presa-depredador).

 

Celsus Sente (BVM, MSc) és un veterinari ugandès de fauna salvatge amb més de deu anys d’experiència en conservació que ha treballat a Uganda, però també a Kenya, Regne Unit i Noruega.

 

Ha participat durant tres anys en un programa de monitorització del cèrvol comú (Cervus elaphus atlanticus) per estudiar el seu habitat, tant natural com de granja i així establir una base de producció a Noruega.

 

A Uganda, concretament a les zones protegides de Lake Mburo i Queen Elizabeth, ha participat en estudis que incloïen espècies com l’impala (Aepyceros melampus) i el cob d’Uganda (Kobus kob thomasi), entre altres. També ha valorat l’estat de conservació del lleopard (Panthera pardus).

En Celsus Sente també té experiència amb el comportament de rapinyaires, en especial la de les òlibes (ecologia de l’alimentació).

 

A més, té experiència en diagnòstic de malalties de fauna salvatge, toxicologia ambiental, forests and livelihoods, conservation medicine, i patologies a nivell fauna-població humana.

 

En Celsus també ha estat involucrat en projectes de conservació a nivell de comunitats, la majoria dels quals incorporaven l’ús de Participatory Research Methods (PRM) i Participatory Learning Action (PLA). Ha dut a terme recerca en les zonesdel West Nile, Mityana i Tororo (Uganda) així com a Lake Bogoria Game Reserve (Kenia). També ha treballat com a field extensionist, donant serveis d’assessor en producció animal per National Agricultural Advisory Services (NAADS).

 

Ha assistit a diversos cursos entre els quals destaquen: Poultry Health course (Compton, Regne Unit); GISintro (Gjovik, Norway); Participatory Research Methods i Project design and Management (Makerere University).

 

 

Contacte:

Celsus Sente

csente37@gmail.com

+256 758 566 972

logo Daktari.jpg
bottom of page